SAX Polymers

Storitve Services

 • Združevanje
  storitev

 • Storitev
  barvanja

 • Demetalizacija

 • Odstranjevanje
  prahu

 • Sušenje

 • Ponovno
  pakiranje

 • Recikliranje

Storitev kompaundiranja
Vaša formula ‒ naši stroji ‒ naše znanje in izkušnje!
Priskrbite nam vaše surovine in izdelali bomo sestavino za vas, ki jo potrebujete. Lahko nam priskrbite vse sestavne surovine za zahtevani material ali samo osnovni polimer, mi pa ga bomo izpopolnili z dodatki. Ne glede na to, ali gre za majhne ali velike količine, lahko predelujemo vse termoplaste od PE do PEEK-a.

Storitev barvanja
Naš sodoben strojni park omogoča barvanje različnih vrst termoplastov v najširšem razponu barv. To omogoča, da nam lahko kupec zagotovi osnovni polimer in barvni koncentrat. Obstaja tudi možnost, da naš barvni oddelek prilagodi material do zahtevanega tona v skladu z vzorcem (številko RAL ali komponento). Zelo smo prilagodljivi glede količin in ugodili bomo vašim zahtevam glede barve za količine od kilograma do ton.
Odstranjevanje kovin
Plastične smole so včasih nehote kontaminirane s kovinskimi delci. Če je tako, vam lahko pomagamo tudi z najnovejšim sistemom odstranjevanja kovin, saj lahko filtriramo tako magnetne kot nemagnetne kovine. To je mogoče tudi za majhne količine osnovnih polimerov/kompaundov/masterbatchev.

Odstranjevanje prahu
Prah v osnovnem plastičnem granulatu/kompaundu/masterbatchu lahko povzroči neželene napake, kot so črne lise ali površinske napake. Te onesnaževalce je mogoče odstraniti z našimi napravami za odstranjevanje prahu, da s tem omogočimo še bolj zanesljiv proces. Smo prilagodljivi in lahko se prilagodimo vašim potrebam glede količine prahu, ki ga je treba odstraniti.

Sušenje
V mnogih primerih se zaradi poškodbe pri transport, nepravilnega skladiščenja ali pakiranja pojavi vlaga v plastičnem granulatu, kar otežuje ali celo onemogoča predelavo. Naša sodobna sušilna naprava vam lahko pri tem pomaga. Po postopku sušenja je material skrbno zapakiran, tako da je pripravljen za ponovno uporabo v nadaljnjih postopkih.

Ponovno pakiranje
V primeru poškodbe embalaže med transportom ali če niste prejeli zahtevanega materiala v embalaži prave velikosti, lahko za vas ponovno pakiramo material v zahtevano embalažo zahtevane velikosti. To opravimo hitro, enostavno in z največjo skrbnostjo. To storitev ponujamo tako za majhne kot za velike količine.

Recikliranje
SAX Polymers Quality regenerati in regranulati prehajajo skozi isti postopek kot proizvodnja novih granulatov. S fizičnim ločevanjem trdnih snovi iz surovega materiala, kot so baker, aluminij in les, na situ na najnovejših ekstruderjih z dvojnim vijakom zagotavljamo visoko kakovost recikliranega materiala. Predhodna homogenizacija zagotavlja konstantne lastnosti proizvedene šarže. Vsaka šarža je preskušena v našem laboratoriju in dostavljena z analiznim certifikatom.

Ne glede na obliko in velikost naši drobilniki meljejo ostanke pri čiščenju brizgalne enote, dolivke in izmet. Kovinski delci se odstranijo s pomočjo magnetnega separatorja. Mlini zmeljejo grobi material v končni material v vsako želeno velikost delcev. Odstranjevanje prahu in popolni separator kovin zagotavljata brezhibno kakovost zmletega materiala. Možne so vse oblike pakiranja.